EVDE CİLT BAKIMINI İHMAL ETMEYİN! Röportaj: Güzellik Uzmanı&İfade Danışmanı Aslı Öztürk

 

Malum Virüs salgınından korunmak için kendi karantinamızı oluşturduk, gerekmedikçe evlerimizden dışarı çıkmıyoruz. Bu süreç psikolojik olduğu kadar fiziki ve estetik problemleri de beraberinde getiriyor.

 

 

Dışarı çıkarken, işe giderken az ya da çok kendimize özen gösteriyorduk ve bu bize iyi geliyordu. Evde kapalı kaldığımız şu günlerde kendimizi ihmal etmeye ve aynaya baktığımızda mutsuz olmaya başladık.

Özgürlüğümüze kavuştuğumuzda aşırı kilolarla ve mahvolmuş bir ciltte uğraşmak istemeyiz öyle değil mi?  Aslı Öztürk Beauty Lounge kurucusu Güzellik Uzmanı&İfade Danışmanı Aslı Öztürk’ten bize kendimizi iyi hissettirecek bir kaç öneri vermesini istedik.

  1. Eve kapanmak kendimizi ihmal etmemize neden oluyor. Bu psikolojimizi de olumsuz yönde etkiliyor. Peki Cildimizi nasıl etkiliyor bu süreç?

Evet. Maalesef içinde bulunduğumuz virüs mücadelesinde çağın problemi olarak görülen stres ve depresyondaki artışa bağlı olarak cilt sorunları da artış gösterebilir. İnsanın en büyük organı olan deri, aynı zamanda iletişim organıdır ve buna bağlı olarak çevreyle olan ilişkileri de düzenler. Bu yüzden derimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Bu stresli dönemlerde psikolojik olarak bizi rahatlatacak aktiviteler yapabilir,  “biraz mola” diyerek dinlenebilir,  bol bol su içerek ve cildimize kullandığımız ev bakımlarımızı ihmal etmeyerek sağlıklı günlere en az hasarla geçiş yapabiliriz.

  1. Son günlerde virüsten korunmak için sık sık ellerimizi yıkıyoruz. Dezenfektanlar da cabası… Ellerimiz tahriş oluyor ve hassas ciltlerde egzama vakaları artış gösterdi. El bakımı için önerileriniz nelerdir?

Evet, el yıkamaları arttı. Ben mutlaka su ve sabun öneriyorum ama bunların da doğal olanlarını tercih etmeliyiz diyorum. Ozonlu ürünler kullanılabilir. Egzama ve birçok cilt probleminde, merkezimizde de kullandığımız ozonlu ürünler, içeriğindeki hücre yenileme özelliği sayesinde cildin genç ve pürüzsüz kalmasına, cilt problemlerinin önlenmesine varsa oluşmuş cilt problemlerini de tedavi etmede yardımcı olur.

 

  1. Ellerimizi yıkıyoruz ama cilt temizliğini unuttuk sanki. cildimizin sağlıklı kalması ve canlı görünmesi için yüz temizliğini/bakımını nasıl yapmalıyız? Yalnızca su ve sabunla olmuyor galiba o iş?

İlk önce Cildimizi düzenli bir şekilde temizlemeyi alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Sabahları ve özellikle de uyku esnasında cilt çok yağlanır bu nedenle uykudan önce yüzünüzü mutlaka arındırmalısınız.

Cildinizi arındırmak için cilt tipinize uygun yüz temizleme köpüğünü, krem veya jeli, parmak uçlarınızla cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yüzünüzü temizlerseniz; kan dolaşımı hızlanacağı için ölü hücrelerin atılması daha kolay olacaktır.

Temizleme işlemi bittiğinde, cildinize uygun bir tonik ile son dokunuşu yapın ve yine uygun bir nemlendirici veya gece serumu ile nem dengesini sağlayın.

Bir de cilt problemi yaşayanlar var. Ben de cilt problemleri olan biriyim. Dermatitim var ve temizlik benim için çok önemli. Güzellik uzmanı olmam bu sorunumu tamamen çözmeye yetmiyor fakat cilt yapısını biliyor olmamın avantajını kullanıyorum.  Daha bilinçli ve doğru ürünlerle, gerektiğinde doktorların da önerilerini dinleyerek sorunu minimize edebiliyorum.

Zannedersem kendi yaşadığım sorunların da etkisiyle cilt sorunu yaşayan pek çok danışanım var ve birbirimizi her şeyden önce çok iyi anlıyoruz.  Onlar için en doğru uygulama ve ürünü birlikte belirleyerek güzel sonuçlar alıyoruz.

Ayrıca cilt tipiniz nasıl olursa olsun mutlaka ayda bir düzenli cilt bakımı öneririm.  Cildinizi canlı tutmak, yaptığınız bakımların etkisini uzatmak ve yer çekimine meydan okumak isteyenlere de 6 ayda ya da senede 1 bir defa yaptırabileceğiniz mezoterapi uygulamalarımızı da tavsiye edebilirim.

 

 

  1. Evde yapabileceğimiz, cildi nemlendirmek ve canlandırmak için sihirli ve pratik bir tarif vermenizi istesem sizden!

Tabii ki seve seve.  Hatta şu sıralar hayatımızda anlam ve önemi çok olan ve benimde her alanda yardım aldığım sirkeden verelim tarifi, ne dersiniz?

Elma sirkesi doğal sıkılaştırıcı etkisinin yanında cildin pH dengesini de düzenlemeye yardımcı olan doğal bir besindir. Antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikleri dolayısı ile sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu da önler.  Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırın. (Mesela Yarım yemek kaşığı su ile yarım yemek kaşığı elma sirkesi gibi) Bir parça pamuk yardımı ile temiz cildinize bu karışımı sürün. 3-5 dakika sonra soğuk su ile cildinizi yıkayın ve temiz bir havlu ile kurulayın. Uygulamayı gece yatmadan önce temiz cilde uygulamanız ve daha sonra cilt nemlendiricisi sürmeniz etkisini arttıracaktır.

Haftada 1 kere yağlı sivilceli gözenekli ciltler için uygulanabilir?

  1. Son olarak mutfakta geçirdiğimiz uzun sürelerden yola çıkarak söylüyorum; #evdekal sürecinde muhtemelen hepimiz kilo alacağız. Bununla ilgili uyarı ve önerilerinizi de almak isterim. Cilt güzelliği için beslenme önerileriniz neler?

Ahhhh o kilolar! Aslı Öztürk Beauty Lounge’da olmayan tek şey zayıflama birimi. Aslına bakarsanız zayıflamak için merkezimize gelmek isteyen çok kişi var. Bu konuda yardımcı olamayacağımızı söyleyince şaşırıp neden diye soruyorlar. Ben de kilolarıyla uğraşan biriyim ama inandığım şey şu; sağlıklı ve ideal kilo, sadece kalori alımını düzene soktuğunuz ve spor yaptığınız zaman oluyor. Evde kaldığımız bu süreçte biraz daha dikkat edelim. Hem hareketimiz az hem de çok yersek kilo alımı kaçınılmaz olacaktır.

 

Tüm bu söylediklerimizi kısaca özetlemek gerekirse; Bol bol su içmek, dengeli beslenmek, mümkün olduğunca hareket etmek ve cilt bakımını ihmal etmemek sağlıklı fit bir beden ve güzel bir cilt demektir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.