Taksim Beyoğlu’nu ne büyük plazalar ne de dev alışveriş merkezleri popüler etmiştir. İstiklal Caddesinin ruhu bambaşkadır. O ruhu en iyi yansıtan unsurlardan biri de Beyoğlu pasajlarıdır.

Günün her saati hareketli ve rengarenktir Beyoğlu… Hele ki bir pasajları vardır sizi tarihte yolculuğa çıkarır. AVM’lere inat hala ayakta kalan ve tarihin günümüzle eşsiz uyumunu hissedeceğiniz bu pasajları mutlaka görün. Gidin havasını soluyun, bir kahve için, her bütçeye uygun alternatifleri bulacağınız dükkanlarından ve tezgahlarından alışveriş yapın.

Hangi pasajın sizin ruhunuza iyi geleceğini merak ediyorsanız buyrun! Sizin için hazırladığımız Beyoğlu pasajları listesine bir göz atın.

 

Çiçek Pasajı

Tarihi bir pasaj olan ve yıllardır tüm ihtişamıyla ayakta kalabilen Çiçek Pasajı, Beyoğlu’ndaki en eğlenceli, en renkli pasajdır Birbirinden güzel meyhanelerden, restoranlardan birini seçip, leziz mezelerden deneyin. Yemek boyunca pasajdaki tüm meyhaneleri gezen bir fasıl grubu eşlik edecek size ve zaman zaman hüzünlenecek, zaman zamanda yerinizde duramayıp hareketli şarkılara eşlik edeceksiniz. Tarihi bir atmosferde eğlenmek ve keyifli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Çiçek Pasajı en doğru adreslerden biridir.

 

Halep Pasajı

İstiklal Caddesi üzerindeki Atlas Pasajı’nın tam karşısında bulunan Halep Pasajı, alt katında Beyoğlu Sineması’nın bulunması nedeniyle Beyoğlu Pasajı olarak da bilinir. Beyoğlu’nun tarihi atmosferini yaşatan yapılardan biridir bu pasaj.

 

 

Hazzopulo Pasajı

 

Hazzo Pulo Pasajının en önemli ve dikkat çeken özelliği şu an kapalı olan dükkanlar dışında görünümün aynen korunmuş olmasıdır. Pasaj avlusunda bulunan şirin cafesiyle ünlüdür.

 

 

Aznavur Pasajı

Galatasaray Lisesi’nin çaprazında yer alan pasaj İtalyan mimarisinin izlerini taşır. Bu rengarenk pasaj hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz dükkanlarıyla ünlüdür.

 

 

El Hamra Pasajı

İstiklal Caddesi’nden Tünel’e doğru yürürken sağ tarafta kalan ve Osmanlı Neoklasik üslubunun örneği olan tarihi bir pasajdır El Hamra Pasajı. İstiklal Caddesi’nde yürürken kulağınıza gelen müzik buradan yükselir. Ayrıca ilginç dükkanlara da ev sahipliği yapar.

 

Terkos Pasajı

Ekonomik fiyatlara çılgınca alışveriş yapmak ve marka mağazaların ihraç fazlası ürünlerinden almak istiyorsanız Terkos Pasajı ilk adreslerinizden biri olsun. Her keseye ve her bütçeye uygun seçenekler var burada. Herkes ya tezgahlara eğilmiş bir şeyler seçiyor ya da pasajın içinde yer alan mağazalarda bir şeyler deniyor. Sürekli yeni ürünlerin geldiği pasajda mutlaka kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Bu arada pazarlık yapma payı mutlaka oluyor, özellikle de nakit ödeme yaparsanız. Bir şansınızı deneyin

 

 

Beyoğlu İş Merkezi

Tıpkı Terkos Pasajı gibi alışveriş için sıklıkla tercih edilen bir pasajdır Odakule’deki Beyoğlu İş Merkezi. Burası kot pantolon cenneti olarak da bilinir. Çünkü neredeyse tüm mağazaların önündeki tezgahlarda renk renk, çeşit çeşit kot pantolonlar bulunur. Bunun dışında aradığınız her çeşit kıyafet, aksesuar, çanta, ayakkabı ve takı mağazası da mevcuttur. Pazarlık konusunda şansınızı deneyin ve zaten ekonomik bir bütçeyle yapacağınız alışverişi daha da uygun fiyatlarla tamamlayın.

 

 

Markiz Pasajı

Pera’nın ismiyle bütünleşmiş ünlü bir mekan olan Markiz Pastanesi’nin yer aldığı tarihi bina, restore edilerek Markiz Pasajı adıyla yeniden açıldı. Türk filmlerinin en sıcak, en keyifli sahnelerinin çekildiği Markiz Pastanesi’nin de yer aldığı pasaj, semtin hareketli yaşamı içinde yeni bir alternatif yarattı. Pasajda hediyelik eşya satan dükkanların yanı sıra, ünlü markaların şubelerine de rastlamak mümkün. Ama buranın keyfini çıkarmak ve geçmişe kısa bir yolculuk yapmak istiyorsanız Markiz Pastanesi’nde soluklanıp, bir kahve içmenizi ve o atmosferi solumanızı öneririz.

 

Suriye Pasajı

Tarihi bir dokusu ile dikkat çeken Suriye Pasajı, alışveriş anlamında sık tercih edilen bir pasaj olma özelliğini yitirdi çünkü pasajda yer alan dükkanların çok azı kullanılmaktadır. Fakat 2. el kıyafet, aksesuar meraklıları için hala popülerliğini koruyor bu pasaj. Alt katında yer alan vintage dükkanına adım attığınız anda bir masalın içinde gibi hissediyorsunuz kendinizi. Birçok diziye ve sinema filmine de kostüm veren mağaza da kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz.

 

Avrupa Pasajı

Özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir pasajdır Balıkpazarı’nda yer alan Avrupa Pasajı. Bir panayır yerini andıran pasajda; rengarenk çiniler, eski 45’likler, Türk işi kumaşlar, hediyelik eşyalar, şile bezi elbiseler ve desen desen kilimler yer alır. Upuzun bir koridor etrafında yer alan şirin dükkanlardan oluşan pasajda hediyelik eşyaların zenginliği ve renkliliği dikkat çekiyor. Ayrıca, minyatürler, Osmanlı aksesuarları, antika objeler, gümüşler, Türkiye üzerine yazılmış yabancı dilde kitaplar ve giyim eşyalarının da yer aldığı Avrupa Pasajı, keyifli bir yolculuğa çıkaracak sizleri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.